Dbamy o Twoją prywatność!

Drogi Użytkowniku,

W związku z rozpoczęciem stosowania od dnia 25 maja 2018 r. tzw. RODO, czyli Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), chcieliśmy przestawić Ci informacje o przetwarzaniu danych osobowych w związku z korzystaniem przez Ciebie ze strony internetowej sklepu www.casabella.com.pl (dalej: „Strona”). Potrzebna jest nam też Twoja zgoda na korzystanie z niektórych plików cookies.

Kto jest administratorem Twoich danych osobowych?

Administratorem Twoich danych osobowych jest

Dorota Sekuła

ul. Jana III Sobieskiego 21

05-530 Góra Kalwaria

NIP: 123-100-07-79, email: sklep@casabella.com.pl tel. +48 603 603 226. (dalej: „CasaBella”).

Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Strona korzysta z plików cookies, w związku z czym za każdym razem, kiedy wejdziesz na Stronę, będziemy zbierać dane obejmujące Twój unikatowy identyfikator. Dopóki nie założysz konta na Stronie, nie dokonasz zakupów bez rejestracji lub nie skorzystasz z jakiegokolwiek innego formularza zamieszczonego na Stronie, nie będziemy w stanie jednak ustalić Twojej tożsamości.

Szczegółową informację na temat stosowanych przez nas plików cookies znajdziesz w naszej Polityce cookies dostępnej [http://www.casabella.com.pl/content/cookies]. Używamy plików cookies w celu:

  • dokonywania analiz związanych z ruchem Użytkowników na Stronie;
  • utrzymania Twojej sesji po zalogowaniu, abyś nie musiał ponownie wpisywać danych do logowania po przejściu na poszczególne podstrony;
  • dostosowania treści prezentowanych na Stronie do Twoich preferencji;
  • retargetowania naszych reklam, czyli prezentowania Ci treści nas dotyczących w sieciach reklamowych.

Na potrzeby dokonywania analiz związanych z ruchem Użytkowników korzystamy z narzędzia Google Analytics udostępnianego przez Google Ilc. z siedzibą w USA (dalej: „Google”). Google nie będzie uzyskiwał dostępu do jakichkolwiek innych Twoich danych, które pozwalałyby mu na ustalenie Twojej tożsamości.

Jeśli chcesz zablokować pliki cookies, w każdej chwili możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Szczegółowe instrukcje w tym zakresie znajdziesz w naszej Polityce cookies - http://www.casabella.com.pl/content/cookies. Zablokowanie cookies spowodować może, że niektóre funkcje Strony nie będą działać poprawnie. Jeśli chcesz zablokować samo wykorzystywanie Twoich danych w ramach Google Analytics możesz skorzystać z narzędzia udostępnionego przez Google: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Możemy także zbierać dane nawigacyjne dotyczące Twojej osoby, tj. informacje o linkach i odnośnikach, w które zdecydowałeś/łaś się kliknąć, lub o innych czynnościach podejmowanych na stronie Sklepu, www.casabella.com.pl, (dane te nazywać będziemy dalej: „Danymi nawigacyjnymi”). Dane nawigacyjne zbierane będą w celu analizy Twojej aktywności, Twoich preferencji, jak również w celu utworzenia Twojego profilu, który pozwoli nam na optymalne spersonalizowanie treści prezentowanych na stronie Sklepu. Profil ten obejmował będzie także dane, które podasz nam przy rejestracji lub w toku korzystania z funkcjonalności Twojego konta.

Informacja dotycząca przetwarzania danych w związku z dokonywaniem zakupów za pośrednictwem Strony, rejestracją konta czy korzystaniem z innych formularzy przedstawiona zostanie Ci przy dokonywaniu tych czynności. Informacje te będą zawsze dostępne również na Stronie – http://www.casabella.com.pl/content/4-polityka-prywatnosci

Na jakiej podstawie przetwarzamy dane?

Podstawą przetwarzania w przypadku korzystania z plików cookies służących analizie aktywności Użytkowników, utrzymania sesji, dostosowania treści prezentowanych na Stronie do Twoich preferencji jest art. 6 ust. 1 lit. f RODO, tj. przetwarzanie jest niezbędne do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez CasaBella. Nasz prawnie uzasadniony interes polega na zapewnieniu możliwości optymalizacji i udoskonalania funkcjonalności Sklepu oraz zwiększania atrakcyjności naszej oferty, jak również na zapewnieniu możliwości dostosowania oferty Sklepu do preferencji Klientów Sklepu. Podstawą przetwarzania w przypadku korzystania z plików cookies służących retargetowaniu reklam jest art. 6 ust. 1 lit. a RODO, tj. Twoja zgoda, którą wyrazisz wchodząc na Stronę bez zmiany ustawień przeglądarki.

Komu udostępniamy Twoje dane?

Odbiorcami Twoich danych osobowych są: podmiot dostarczający nam narzędzia do analizy aktywności użytkowników, sieci reklamowe, z którymi współpracujemy, podmioty udostępniające nam swoje serwery. Podmioty te nie otrzymują jednak danych, które pozwalałyby im na ustalenie Twojej tożsamości.

Jak długo przechowywać będziemy Twoje dane?

W zakresie korzystania z plików cookies w celach analizy aktywności, utrzymania sesji czy dostosowania treści prezentowanych na Stronie do Twoich preferencji, będziemy przechowywać dane przez okres w którym usługi te będą świadczone oraz, w uzasadnionych wypadkach, po zakończeniu ich świadczenia, jednak wyłącznie jeżeli jest to dozwolone lub wymagane w świetle obowiązującego prawa (np. przetwarzanie w celach statystycznych lub w celu dochodzenia roszczeń). W takim przypadku dane będą przetwarzane jedynie przez okres niezbędny do realizacji odpowiednich celów.

W zakresie retargetowania reklam, dane będą przez nas przetwarzane do momentu wycofania Twojej zgody na przetwarzanie plików cookies (wycofanie zgody polega na zmianie ustawień Twoich plików cookies w przeglądarce internetowej, z której korzystasz).

Jakie prawa Ci przysługują?

Masz prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania oraz usunięcia, a nadto do żądania ograniczenia przetwarzania.

Jeśli przetwarzanie odbywa się na podstawie Naszego prawnie uzasadnionego interesu, możesz wnieść też sprzeciw wobec przetwarzania danych (w tym wobec profilowania) z przyczyn związanych z Twoją szczególną sytuacją.

Zgodę na wykorzystywanie plików cookies możesz w każdym czasie wycofać poprzez zmianę ustawień swojej przeglądarki. Nie wpłynie to jednak na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonaliśmy na podstawie Twojej zgody przed jej wycofaniem.

Jeśli uznasz, że przetwarzanie danych osobowych jest niezgodne z przepisami, możesz wnieść skargę do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Czy będziemy przekazywać Twoje dane poza EOG?

W związku z korzystaniem przez nas z Google Analytics Twoje, współpracą z sieciami reklamowymi dane mogą być przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy. Podstawą transferu jest decyzja Komisji Europejskiej z dnia 12 lipca 2016 r. stwierdzająca odpowiedni poziom ochrony danych w programie „Tarcza Prywatności”.

Jeśli chciałbyś uzyskać kopię danych, które podlegają przekazaniu, skontaktuj się z nami pod adresem sklep@casabella.com.pl

Na chwilę obecną nie planujemy przekazywać w innym zakresie Twoich danych poza Europejski Obszar Gospodarczy. Jeśli coś się w tej kwestii miałoby się zmienić, aktualna informacja dostępna będzie na stronie http://www.casabella.com.pl/content/4-polityka-prywatnosci

Czy w toku przetwarzania dochodzić będzie do zautomatyzowanego podejmowania decyzji?

W toku przetwarzania danych nie będzie dochodzić do zautomatyzowanego podejmowania decyzji, które wywoływać będą w stosunku do Ciebie skutki prawne lub w inny istotny sposób na Ciebie wpływały.

Możemy jednak tworzyć profile osób korzystających ze strony Sklepu w celu personalizacji treści prezentowanych na Stronie (co opisaliśmy we wcześniejszych fragmentach tej informacji).

Przed rozpoczęciem korzystania ze Strony, zapoznaj się też z naszą Polityką cookies – Pamiętaj, że jeśli nie chcesz, abyśmy używali plików cookies, w każdej chwili możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki.